duminică, 31 martie 2013

Recenzie #11: "Academia Vampirilor 1" de Richelle Mead

Editura: Leda
Anul apariţiei: 2010
Număr de pagini: 384
Format: 13 x 20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Vampire Academy
    Cartea este disponibilă şi în ediţie de buzunar.

    DRAGOSTEA ŞI LOIALITATEA SUNT MAI PUTERNICE DECÂT LEGĂTURILE DE SÂNGE.

    În lumea vampirilor lui Richelle Mead, aceştia sunt împărţiţi în trei grupe: moroii (vampirii ce buni, muritori, care nu ucid ca să se hrănească şi pot controla magia focului, apei, vântului, pământului sau, mai rar, a spiritului), strigoii (vampirii nemuritori, incapabili să manifeste magia, care ucid ca să se hrănească, fiind transformaţi din moroi atunci când aceştia îl ucid pe cel de la care primesc hrana sau sunt oameni transformaţi de alţi strigoi) şi dhampirii (jumătate vampiri, jumătate oameni). În această lume a lui Mead, fiecare moroi trebuie să aibă un gardian dhampir (un fel de bodyguard) care să-l apere de ameninţarea strigoilor.
    După ce au petrecut câţiva ani în "lumea de dinafară", prinţesa moroi Vasilissa Dragomir (sau Lissa, pe scurt) şi prietena ei cea mai bună, Rosemarie Hathaway (Rose, care ar trebui să se antreneze ca să devină gardianul Lissei după absolvire) sunt găsite şi readuse cu forţa înapoi la Academia pentru moroi şi vampiri Sfântul Vladimir de către chipeşul şi misteriosul gardian rus, Dimitri Belikov.
    Când cele două fete revin la Academie, Dimitri se oferă să fie antrenorul lui Rose pentru a o ajuta să recupereze anii pierduţi şi să devină garidanul Lissei. Lucrurile se complică atjnci când Rose se îndrăgosteşte de antrenorul ei. Totuşi, Rose nu este singura care se îndrăgosteşte după revenirea la Academie. Lissa se îndrăgosteşte de misteriosul moroi care stăpâneşte magia focului, Christian Ozera.
    Acţiunea devine din ce în ce mai palpitantă o dată cu ultimele pagini, când Lissa află că are nişte puteri speciale şi lucruri oribile încep să se petreacă în viaţa celor două prietene.

Nota mea: 4,5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu