vineri, 15 martie 2013

"Ordinul Dragonului 1: Copilul zânelor" de Philippa Gregory

    Copilul zânelor, primul volum din seria Ordinul Dragonului, descrie misterioasele aventuri ale lui Luca Vero, un tânăr cu însuşiri nebănuite, şi ale Isoldei, o frumoasă fată de şaptesprezece ani închisă într-o mânăstire de un frete avar.
    Ne aflăm în Italia anului 1453 şi toate semnele arată că se apropie sfârşitul lumii. Învinuit de erezie şi expulzat din mânăstirea sa, Luca Vero, în vârstă de şaptesprezece ani, este adus în rândurile sale de un ordin religios secret - Ordinul Dragonului - şi trimis să cerceteze răul ce s-a răspândit pe tot cuprinsul Europei. Isolda este o tânără de şaptesprezece ani, închisă într-o mânăstire de propriul ei frate, ca să nu poată moşteni averea tatălui lor. Când maicile de aici încep să umble în somn şi să aibă viziuni ciudate, Isolda este aczată de vrăjitorie, iar Luca, trimis să o cerceteze, o va ajuta în schimb să scape. Nevoiţi să se confrunte cu cele mai mari temeri ale lumii medievale - magia neagră, vârcolacii şi nebunia -, Luca şi Isolda pornesc în căutarea adevărului, a propriului lor destin şi a dragostei, aventurându-se într-o călătorie în lumea necunoscută, spre adevărata figură istorică ce apără graniţele creştinătăţii şi cuprinde secretele Ordinului Dragonului.

    Cartea are formatul 13x20 cm, este necopertată şi are 256 de pagini. Cartea va fi disponibilă la editura Polirom cu preţul de listă de 27.95 de lei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu