duminică, 24 februarie 2013

Recenzie #5: "Jurnalele Vampirilor 2: Trezirea" de L.J.Smith


Editura: Leda
Pagini: 256
Anul apariţiei: 2010
Format: 13x20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Vampire Diaries 2: The Struggle
  
      Atenţie: Dragostea poate să ucidă!

    "Lupta" continuă aventurile celor doi fraţi vampiri, Damon şi Stefan, şi a tinerei Elena. Triunghiul amoros încee să se contureze încă de la începutul volumului, când Stefan dispare, iar Elena apelează la Damon pentru a-l găsi, chiar dacă îl crede vinovat.
    Când lucrurile îşi reiau normalitatea, Caroline şi Tyler Lockwood complotează pentru a-i distruge Elenei reputaţia şi ca să-l alunge pe Stefan din oraş. Damon o ajută pe Elena să-şi recupereze jurnalul de la Caroline, înainte ca aceasta să citească pasaje din el la Zilele oraşului Fell's Church.
    Elena este hotărâtă să rămânăalături de Stefan, chiar dacă acest lucru va dezlănţui Puterea care o va ucide.

    Doamne, mai seci nu le putea L.J.Smith face? Sărac în pagini, în elemente de expresivitate şi mai ales în personaje. Totuşi, în "Lupta" este concentrată o acţiune destul de amplă...lucru care iar nu mi-a plăcut... Singurele puncte forte ale volumului sunt povestea în sine şi tensiunea, care persistă până la final, care este şi el plin de intrigă. Oare de ce nu eram mulţumit uitându-mă doar la serial?

Citat:
      El părea să fie în dificultate acum. Cel puţin, se auzeau o groază de strigăte, de durere şi de luptă. Ajunsese destul de aproape ca să le poată auzi la fel de bine cu urechile ca şi cu mintea.
     Acolo, în spatele stejarului ăla secular. De acolo venea zarva. El era acolo, cu ochii lui insondabili, şi cu zâmbetul său tainic. Şi avea nevoie de ajutorul ei. Iar ea o să-l ajute. 
     Scuturându-şi cristalele de gheaţă din păr, Elena pătrunse în luminişul din pădure.

Nota mea: 3 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu