sâmbătă, 14 septembrie 2013

Pălăvrăgeală de weekend #8

    Ultimul weekend din vacanta de vara...Ce tristete că începe şcoala. Nici măcar vremea nu e de acord să fim chinuiţi cu materii care nu ne plac şi, posibil, cu profesori noi care să bage spaima în noi. Dar, să nu uităm nici de profesorii buni, care ne conving să ne sculăm dimineaţa din pat cu mai mult chef, doar prin simplul fapt că avem oră cu ei în acea zi. Totuşi,sî nu ne întristăm... Şcoala începe ea, dar avem din nou ocazia să ne petrecem zilele cu prietenii noştri de la şcoală. Să nu uităm nici de faptul că lumea literaturii nu se închide doar pentru că începe şcoala. Postările de pe bloguri, numărul de cărţi noi, se vor mai rări, dar în acelaşi timp aşteptăm cu bucurie apariţia, şi la noi, a ultimelor volume a unor trilogii care au fascinat lumea: Divergent 3: Allegiant de Veronica Roth şi Dispozitive infernale 3: Prinţesa mecanică de Cassandra Clare. Nu este exclusă nici posibilitatea ca la revista Bravo să apară, în parteneriat cu Leda, şi la noi seria The Bane Chronicles de Cassandra Clare, companioană a celorlalte două serii cu vânători de umbre pe care le-a scris autoarea până acum. Totuşi, acest lucru e puţin probabil, dar până atunci să ne bucurăm de ultimul weekend de vacanţă, şi de noile cărţi care au fost anunţate pentru apariţie în această săptămână.
    Preţul ediţiei paperback, ediţie specială de film, a romanului sf Jocul lui Ender de Orson Scott Card a fost dezvăluit. Cartea va costa 27,80 de lei şi a şi apărut zilele trecute. Aşteptăm acum doar filmul şi să aară cartea în cât mai multe librării din toată ţara.
     Tot editura Nemira ne încântă cu o altă ediţie de film, tot paperback, de data asta a romanului cu care Stephen King a debutat în domeniul literaturii, Carrie. O nouă variantă a filmului va apărea în  cinematografice şi sunt convins că toţi fanii autorului aşteaptă cu nerăbdare noua ecranizare.
    Fanii genului horror vor fi încântaţi de apariţia unei noi colecţii, tot la editura Nemira: The Best of H.P.Lovecraft. Primul volum al colecţii a fost deja anunţat şi se numeşte Blestemul din Sarnath, care, pare-mi-se este cel cu mitul cthulu.
    Voi începe şi eu să fac acele "leapşa" pe care le-am văzut pe multe site-uri, dar înainte, săptămâna viitoare, voi posta o recenzie care vă va lăsa pe toţi cu gura căscată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu