joi, 10 octombrie 2013

Recenzie #34: "Robert Langdon 1: Îngeri şi demoni" de Dan Brown

Editura: Rao
Anul apariţiei: 2010
Număr de pagini: 576
Format: 10.5 x 20.5 cm
Copertă: paperback
Titlul original: Robert Langdon 1: Angels and Demons
     Îngeri şi demoni introduce un nou protagonist, celebru lumii literare ,ai ales din Codul lui da Vinci, Robert Langdon, specialist celebru la Harvard. Robert este ajutat de Vittoria Vetra, o fiziciană italiană, a cărui tată adoptiv a fost ucis pentru a duce la îndeplinire planul confrerie Illuminatti.
    Personajele evoluează substanţial de-a lungul romanului; chiar dacă au au loc foarte multe decese, Robert şi Vittoria reuşesc până la urmă să desluşească misterul care pluteşte în aer deasupra Vaticanului.
    Surprinzător atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al cantităţii, Îngeri şi demoni, primul roman poliţist citit de mine, te surprinde încă din primele cincizeci de pagini. Ambigramele chiar îţi stârnesc curiozitatea şi te fac să întorci cartea cu susul în jos pentru a le analiza cu mai multă atenţie. Te pune pe gânduri şi faptul că acţiunea se desfăşoară pe un parcurs de doar câteva ore.
    Îngeri şi demoni te poartă într-o minunată călătorie religioasă prin Vatican şi Roma. Illuminatti, o străveche confrerie care a jurat să se răzbune pe biserica catolică, iese din nou la iveală, chiar dacă este doar un pretext... şi nu voi spune mai multe, deoarece voi ajunge să fa rezumatul. De asemenea, personajul negativ îţi inspiră încredere la început, neştiind cu adevărat cine este, iar la momentul adevărului, rămâi cu gura căscată afli.
NOTA MEA: 5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu